FAQ

Kooktoestellen
Hoeveel tijd kost het om de kookplaat op te warmen?

De buitentemperatuur speelt een belangrijke rol bij de tijd die nodig is om de kookplaat goed op te warmen. Deze tijd kan variëren tussen 25 en 30 minuten in de lente en zomer tot 45 à 60 minuten in de herfst en winter.

Wat is de capaciteit van de kooktoestellen?

De kookcapaciteit van de 85, 100 en XL bakplaten is afhankelijk van het soort voedsel dat wordt bereid. Bij de bereiding van eenvoudige gerechten zoals hamburgers en worsten, groenten etc. is de capaciteit voor resp. 30-40, 60-70 en 150-170 personen. Voor complete maaltijden zijn de getallen 10-12, 15-20 en 30-40. Uiteraard zijn deze getallen afhankelijk van de vaardigheden van de chef.

Hoe warm wordt de kookplaat?

Afhankelijk van de weersomstandigheden en de buitentemperatuur zal de kookplaat een temperatuur bereiken van ongeveer 300˚C aan de binnenzijde en ongeveer 200˚C aan de buitenzijde.

Alle vragen over Kooktoestellen
OFYR Tabl'O
Kan ik andere briketten dan kokosnootbriketten gebruiken?

Ja, maar wij raden aan om kokosbriketten te gebruiken. Kokosbriketten roken nauwelijks en stinken niet. Kokosbriketten zijn beter voor het milieu, omdat ze 100% gemaakt zijn van natuurlijke afvalproducten uit de kokosmelkindustrie. Door de veel hogere calorische waarde en de innovatieve vorm branden kokosbriketten drie keer zo lang en bereiken ze een hogere temperatuur dan houtskool. Kokosnootbriketten houden ook hun vorm, waardoor ze gemakkelijk te herschikken zijn, zelfs na vele uren, zonder dat de gloeiende kolen vergaan.

Wij hebben onze eigen OFYR kokosnootbriketten die u bij uw OFYR Tabl'O kunt kopen.

Hoe bepaal ik de temperatuur?

Er zijn twee factoren die u kunt beïnvloeden om de temperatuur van de kookplaat te bepalen: de luchtstroom en het aantal briketten.

Hoe regel ik de luchttoevoer?

Om de luchtstroom te regelen: draai de binnenste bak om de luchtroosters in de buitenste bak te openen of te sluiten. Gebruik de Tool om de binnenste bak in de gewenste positie te draaien.

Alle vragen over OFYR Tabl'O
Accessoires
Hoe behoud ik de kwaliteit van de snuffers en covers?
  • Wij raden u ten stelligste af om onze deksels, de Snuffer 85, 100 & XL en de Cover 85 en 100, op hun zijkant op een harde ondergrond te plaatsen. De randen van al onze deksels zijn relatief dun, en wanneer de deksels op hun kant worden geplaatst, worden deze randen gedwongen om een aanzienlijk gewicht te dragen; de resulterende druk zal ervoor zorgen dat de coating relatief gemakkelijk loskomt.
  • De coating kan door het weer en het zonlicht verkleuren. De beste manier om dergelijke verkleuringen zoveel mogelijk te voorkomen is om de snuffers en covers af en toe te behandelen met was. Ook moet de houten knop met was worden behandeld om te voorkomen dat het hout uitdroogt. Als de deksel verkleurd is, kunt u het behandelen met kachel polijst.
  • In tegenstelling tot de Snuffers 85 en 100 zijn de Covers 85 en 100 niet bedoeld om het vuur uit te maken, maar alleen om de kookplaat te beschermen. Als u de covers gebruikt om het vuur uit te maken, kunnen ze kromtrekken.
  • Water verzamelt zich op zowel de snuffers als de covers als gevolg van regen. Dit water moet worden verwijderd om eventuele corrosie te voorkomen/verminderen.
  • Bij sterkere wind is het mogelijk dat de cover van het OFYR-kooktoestel afwaait. In het geval van sterkere wind wordt het dus aangeraden de cover te verwijderen.
Tips en tricks
Welke olie kunt u het beste gebruiken om te koken?

Elke soort plantaardige olie kan worden gebruikt om te koken.

Welk hout kunt u het beste gebruiken?

Voor een optimaal gebruikscomfort raden wij u aan om oven gedroogd/zeer droog hout te gebruiken met max. 20% luchtvochtigheid om rookvorming tijdens het koken te voorkomen. Bovendien is oven gedroogd/zeer droog hout veel gemakkelijker aan te steken. Men moet een hardere houtsoort gebruiken omdat zachter hout zoals berkenhout veel te snel op brandt, wat betekent dat er grote hoeveelheden nodig zijn. Wees zeer voorzichtig met het gebruik van tropisch hardhout. Het genereert een enorme hoeveelheid warmte en als je er te veel van gebruikt kan het de kookplaat doen kromtrekken. Oven gedroogd beukenhout is het beste, omdat het zeer goed verwarmt en verbrandt tot een massa kolen die de kookplaat optimaal opwarmt. Eikenhout werkt minder omdat het tot dunne as verbrandt. Essenhout is een goed compromis tussen beuk en eik.

Hoe maak ik de kookplaat schoon?

Als er etensresten op de kookplaat achterblijven, schuift u deze met de spatel in het vuur. Wrijf de kookplaat regelmatig in met een geoliede doek en hij zal weer brandschoon zijn. Wij raden u aan om geen dikke aankoeklaag op te bouwen, omdat deze moeilijk te verwijderen is. Het is beter om de kookplaat regelmatig af te schrapen. Als er toch een dikke aankoeklaag is opgebouwd, leg dan ijsblokjes op de plaat, schraap deze af met de spatel en de aankoeklaag zal snel verdwijnen.

Alle vragen over Tips en tricks