Word lid van de OFYR Club en krijg toegang tot nog meer recepten en exclusieve voordelen!
Verwijder de schil en het witte gedeelte van 3 sinaasappels. Snijd het vruchtvlees voorzichtig in tussen de vliesjes met een scherp mes. Vang tijdens het insnijden het sap op in een kom. Verwijder de partjes voorzichtig en leg ze in een andere kom. Pers dan het overblijfsel van de sinaasappels uit en bewaar het sap.
Verwarm een lege pan op de kookplaat. Voeg 1,5 el suiker en een flinke klont boter toe. Laat het geheel karamelliseren. Blus af met Licor 43 of Grand Marnier en voeg dan het sap van de sinaasappels toe. Laat het mengsel inkoken tot een stroperige saus en voeg dan de sinaasappelpartjes toe.
Bak minicrêpes of kleine pannenkoekjes. Serveer samen met de stroperige sinaasappelpartjes op een warm bord. Om er een echte traktatie van te maken, voeg je nog een bolletje vanille-ijs toe.