TECHNISCHE INFORMATIE 85 100
Kookplaat diameter Ø 85 cm Ø 100 cm

Kookplaat oppervlakte

0,44 m2 0,55 m2
Aantal personen (hamburgers, saté etc.)  30-40 50-60
Aantal personen (complete maaltijden) 10-12* 15-20*
Duur van opwarmen zomer 20-25 min 25-30 min
Duur van opwarmen winter 40-50 min 45-60 min
Houtgebruik 1 tot 1½ OFYR Houttas** 1½ tot 2 OFYR Houttas**
Tijd tot de kegel geleegd moet worden 4-5 uur 9-11 uur

 

*Afhankelijk van de ervaring van de chef. ** Inhoud 72 liter, gebaseerd op gebruik van hardere houtsoort zoals eiken of beuken

 

ALGEMENE INFORMATIE

Bij de keuze tussen de 85 en 100 zijn de volgende criteria relevant.

AANWEZIGE RUIMTE

OFYR-kooktoestellen zijn volumineus, dus een behoorlijke ruimte is vereist. Het 85 kooktoestel is in die zin net iets handzamer dan het 100 kooktoestel, al is het verschil niet heel groot. Het 85 kooktoestel oogt iets ranker.

GROUP SIZE

De kookoppervlakte van de OFYR-kookplaten is hoe dan ook groot vergeleken met een traditionele barbecue. Het aantal personen dat ermee bediend kan worden hangt af van de gerechten. Bij simpele happen zoals hamburgers, satés etc. is de 85 plaat toereikend voor 30-40 personen en de 100 plaat voor 50-60 personen. Wil men een uitgebreid diner koken, dan geldt 10-12 resp. 15-20 personen waarbij het aantal personen toeneemt naarmate de ervaring van de chef groter is.

ACCESSOIRES

Met uitzondering van de Brazilian Grill (alleen voor de 100 versie) zijn alle kookaccessoires voor zowel de 85 als de 100 kooktoestellen beschikbaar.

OVEREENKOMSTEN

Beide kooktoestellen zijn eyecatchers op uw terras of in uw tuin. Ze hebben beiden een groot kookoppervlak en het koken op beide toestellen is heel laagdrempelig. Allebei creëren ze een unieke familiale sfeer en het samenzijn rondom de OFYR leidt in de regel tot sterke verbinding.

 

Verschillen

OFYR 85 OFYR 100
   
  • 85 is iets sneller warm
  • 100 is iets groter dan de 85. 100 is iets langzamer warm
  • Temperatuurverschil tussen binnen- en buitenzijde van plaat is gering
  • Temperatuurverschill tussen binnen- en buitenzijde van plaat is ca. 100°C waardoor je warmetezones creëert
  • Plaatoppervlak is 20% kleiner dan bij de 100-modellen, waardoor je minder zaken tegelijkertijd kunt koken
  • Plaatoppervlak is 20% groter dan bij de 85-modellen, waardoor er meer kookmogelijkheden zijn
  •  Voornamelijk particulier gebruik
  • Ook vaak gebruikt door professionele chefs
  • Kegel van 85 is na 4 a 5 uur vol met as en moet geleegd worden bij langer gebruik
  • Kegel van 100 kan 9 a 11 uur gebruikt worden zonder geleegd te hoeven worden
  • 85 verbruikt minder hout dan 100-versie
  • 100 gebruikt meer hout dan 85-versie

 

BIG IS BEAUTIFUL

Professionele chefs en bijvoorbeeld cateraars willen soms nog meer kookcapaciteit dan de 100 modellen bieden. Daarvoor bestaan de OFYR XL en de OFYR Trailer (een mobiele versie van OFYR XL) met een plaatdiameter van 150 cm. Op deze toestellen kan voor hele grote groepen gekookt worden.